En continuant de naviguer sur ce site, vous acceptez les Conditions d'utilisation et la Politique de confidentialité qui y sont associés. Ce site utilise des cookies pour améliorer l'expérience utilisateur, pour des mesures d'audience et vous permettre de partager du contenu sur les réseaux sociaux. Vous pouvez consulter la Politique des cookies pour en savoir plus. Merci de cliquer sur le bouton pour donner votre consentement.
{{ ctx.nhits | number }} record

{{ ctx.nhits | number }} record

Active filters

No active filters

Filters

Automatische beveiligingssytemen

Percentage van kilometers hoofdspoor dat uitgerust is met een beveiligingssysteem op het gehele spoorwegnet.

In België bestaan er drie verschillende hulpsystemen, die zo ontworpen zijn dat ze perfect naast elkaar kunnen functioneren.

  • Memor-krokodil geeft een automatische waarschuwing aan de bestuurder
  • TBL1, geeft een automatische waarschuwing aan de bestuurder en maakt een automatische stop bij het voorbijrijden van een stoptonend sein
  • TBL1+ geeft een waarschuwing aan de bestuurder en maakt een automatische stop maar voert ook een plaatselijke controle uit op de snelheid, waarbij bescherming wordt geboden aan gevaarpunten (bij het naderen van een sein).

Het European Train Control System (ETCS) is een automatisch treincontrolesysteem dat informeert, controleert en corrigeert met behulp van bakens op het spoor en van een informaticasysteem in de stuurcabine van de trein.

De bakens op het spoor detecteren de exacte locatie van de trein, zodat de maximale toegelaten snelheid kan worden bepaald. Daarnaast zal het ETCS-systeem de treinbesturing ook controleren en indien nodig corrigeren (bv. het kan de snelheid van de trein automatisch corrigeren of de noodrem activeren) 

Meer info op onze corporate website

Dataset schema

JSON Schema

The following JSON object is a standardized description of your dataset's schema. More about JSON schema.