En continuant de naviguer sur ce site, vous acceptez les Conditions d'utilisation et la Politique de confidentialité qui y sont associés. Ce site utilise des cookies pour améliorer l'expérience utilisateur, pour des mesures d'audience et vous permettre de partager du contenu sur les réseaux sociaux. Vous pouvez consulter la Politique des cookies pour en savoir plus. Merci de cliquer sur le bouton pour donner votre consentement.
{{ ctx.nhits | number }} record

{{ ctx.nhits | number }} record

Active filters

No active filters

Filters

Seinposten

Een seinpost is een installatie die toelaat om de wissels te bedienen, de reiswegen vast te leggen en de seinen te bedienen om het treinverkeer in alle veiligheid te laten verlopen in haar actiezone.

De regelmaat van de treindienst, in samenwerking met Traffic Control, en de bediening van het omroepsysteem en de teleaffichering in de stations (informatie aan de reizigers over het treinverkeer) worden eveneens verzekerd vanuit de seinposten.

Infrabel concentreert de seinposten geleidelijk aan in grotere controlecentra. Zo willen we de opvolging van het treinverkeer meer harmoniseren en moderniseren. Een ingrijpend moderniseringsproces waar heel wat bij komt kijken!

Meer info op onze corporate website

Dataset schema

JSON Schema

The following JSON object is a standardized description of your dataset's schema. More about JSON schema.