En continuant de naviguer sur ce site, vous acceptez les Conditions d'utilisation et la Politique de confidentialité qui y sont associés. Ce site utilise des cookies pour améliorer l'expérience utilisateur, pour des mesures d'audience et vous permettre de partager du contenu sur les réseaux sociaux. Vous pouvez consulter la Politique des cookies pour en savoir plus. Merci de cliquer sur le bouton pour donner votre consentement.
{{ ctx.nhits | number }} record

{{ ctx.nhits | number }} record

Active filters

No active filters

Filters

Seinvoorbijrijding op hoofdsporen

Een seinvoorbijrijding is het voorbijrijden van een signaal met een gesloten uiterlijk. Deze dataset bevat het aantal SPAD (« Signal Passed At Danger ») op de hoofdsporen. 

Een seinvoorbijrijding leidt zeker niet systematisch tot een gevaarlijke situatie. Naar analogie is het gemakkelijk om dit probleem te vergelijken met dat van automobilisten die door een rood licht rijden en zich zo blootstellen aan het gevaar van een botsing met voertuigen die het kruispunt oprijden. In de spoorwegwereld wordt dit kruispunt, wanneer een sein wordt voorbijgereden, "het eerste gevaarlijke punt" genoemd, vanwaar de trein die het gesloten sein voorbijgereden is, kan botsen met een andere trein.

Dataset schema

JSON Schema

The following JSON object is a standardized description of your dataset's schema. More about JSON schema.