En continuant de naviguer sur ce site, vous acceptez les Conditions d'utilisation et la Politique de confidentialité qui y sont associés. Ce site utilise des cookies pour améliorer l'expérience utilisateur, pour des mesures d'audience et vous permettre de partager du contenu sur les réseaux sociaux. Vous pouvez consulter la Politique des cookies pour en savoir plus. Merci de cliquer sur le bouton pour donner votre consentement.

Studie Railspect 2019

De studie Railspect werd gemaakt door GfK na aanvraag van Infrabel en gebeurde bij 1.000 Belgen, die in de buurt van een overweg wonen en/of die af en toe met de trein reizen.

logo Railspect

In het kader van de problematiek rond stiptheid en veiligheid, wilde Infrabel het maatschappelijk gedragsprobleem rond spoorlopen en onvoorzichtig gedrag aan de spoorwegen beter begrijpen.

Focus op 3 deelvragen:

  1. Wie doet dit?
  2. Welke risico’s nemen ze juist?
  3. Waarom nemen ze deze risico’s?

De documenten in de hieronder bijlage van deze dataset geven:

  • De presentatie van de cijfers en van het Nationale Actieplan Railspect aan de pers op 25 maart 2019
  • Het Excel-bestand met alle gestelde vragen en antwoorden van de studie

De presentatie van het Nationale Actieplan Railspect

Met de steun van de overheid, de spoorwegpolitie en Securail lanceert Infrabel “Railspect”, een nationaal actieplan om gevaarlijk gedrag op het Belgische spoorwegdomein aan te pakken. Dit plan stelt verschillende acties voor die gebaseerd zijn op een profilage van gevaarlijke gedrag dicht bij de sporen en overwegen. Deze profilering werd gemaakt op basis van een selectie van 1.000 personen op het online GfK panel.

De presentatie geeft de analyse uit de resultaten van de interviews en de planning van de sensibiliseringsacties in 2019.

Het Excel-bestand

Dit document geeft de ruwe gegevens van de antwoorden op het enquête. Daarin vind je drie spreadsheets:

  • De index geeft het overzicht van alle informatie en vragen van de volgende pagina's.
  • BG (Between group) geeft het aantal antwoorden en de vergelijking in de groep (kleuren) en met de andere groepen (letters).
  • NoBG geeft het aantal antwoorden zonder info over de vergelijking tussen de groepen.

Maart - April 2019 : op onze corporate website, vind je de laatste info over onze sensibiliseringscampagne tegen ongevallen aan overwegen.

Dataset schema

JSON Schema

The following JSON object is a standardized description of your dataset's schema. More about JSON schema.